Ondernemen

5 apps waar je niet zonder kunt als ondernemer

Laatst hoorde ik op de radio over iemand die een jaar zonder mobiele telefoon en internet had geleefd. Zou jij dat kunnen of willen? Ik niet! 

Heel eerlijk? Ik zou echt, serieus, niet weten wat ik zonder mijn zakelijke telefoon zou moeten. Niet alleen omdat ik dan niet meer zou kunnen bellen, wat ik eerlijk gezegd steeds minder doe, maar vooral omdat ik dan geen apps zou kunnen gebruiken. Ik zou totaal onthand zijn. Benieuwd welke apps ik het meest gebruik? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

1: Evernote

Evernote is mijn externe geheugen. Werkelijk alles zet ik erin. Aantekeningen, gespreksverslagen, ideeën, recepten. Allemaal keurig geordend in een eigen notitieboek. Vroeger raakte ik nog wel eens informatie kwijt, met Evernote kan ik het altijd weer terugvinden, ook als ik het niet in een apart notitieboek heb gezet. Daar zorgt de goede zoekfunctie wel voor. Daarnaast is het erg handig dat je, bijvoorbeeld met collega’s, teksten of aantekeningen kunt delen en dat Evernote automatisch je aantekeningen synchroniseert, zodat je op al je apparaten up-to-date bent. Superhandig!

2: Podio

Ken je Podio al? Dat is een heel mooi systeem waarmee je, met een team, aan projecten kunt werken. De app maakt het mogelijk dat ik snel kan reageren als iemand een vraag heeft, nieuwe informatie heeft gedeeld of  anderszins mijn reactie nodig heeft. Podio heeft uiteraard ook een desktopversie, waar je veel meer mogelijkheden hebt, maar de app is onmisbaar voor onderweg .

3: Dropbox

Ik werk op veel verschillende plekken en dan is het noodzaak om altijd overal bij te kunnen. Dropbox maakt dat mogelijk. De app op mijn telefoon zorgt ervoor dat ik altijd alles bij me heb. M’n foto’s, m’n documenten, facturen, overzichten, alles binnen handbereik. Een klein nadeel: Dropbox vraagt veel ruimte op je telefoon. Groot was dan ook mijn vreugde toen ik onlangs las, dat Dropbox echt in de cloud gaat werken. En ook hier weer: Dropbox synchroniseert alles. Automatisch. Hoe deden ze dat vroeger?

4: SimplyStats

Hoe mijn website het doet, hoeveel bezoekers ik dagelijks heb, waar ze binnenkomen en weer weg gaan, hoelang ze blijven, wat ze lezen, het is allemaal van ‘levensbelang’ voor mijn bedrijf, dat voor een groot deel draait om contentmarketing. Google Analytics is niet altijd binnen handbereik en eerlijk gezegd heb ik ook niet altijd zin in Google Analytics (het kost tijd en is bovendien best ingewikkeld). SimplyStats geeft me precies die informatie die ik wil hebben en doet dat op een simpele, aansprekende manier. Zo kan ik in één oogopslag zien hoe mijn sites het die dag hebben gedaan. En kan ik op basis daarvan al dan niet actie ondernemen.

5: Livechat

Interactie is belangrijk voor mij en mijn manier van ondernemen. Dat bezoekers van mijn website makkelijk contact met me kunnen opnemen, hoort daarbij. Ik heb dan ook een chatfunctie op mijn site, waarmee mensen bijvoorbeeld snel even een vraag kunnen stellen. Het werkt drempelverlagend, potentiële klanten kunnen al even aan je snuffelen, en het wordt erg op prijs gesteld omdat je als klant snel antwoord hebt. Nu is zo’n livechat functie op je website natuurlijk heel erg handig, maar ik zit niet de hele dag achter m’n computer. Gelukkig neemt de app dat probleem weg, ik kan onderweg net zo makkelijk vragen beantwoorden als wanneer ik thuis achter de laptop zit. En ga ik een gesprek of een training in, dan zet ik de mogelijkheid tot chatten gewoon even uit.

Heb jij apps die je niet zou kunnen missen? Ik ben benieuwd naar jouw tips!

Over de auteur

Brainpowered By

Dit is ons brainpowered-account. Artikelen onder dit account worden mogelijk gemaakt door en in samenwerking met onze partners. Meer weten >>