De vrouwen

Van paarse Minion, naar een winnaar in de ochtend!

“Begin je dag met een dansje, begin je dag met een lach. Want wie vrolijk kijkt in de morgen die lacht de hele dag, jaaa die lacht de hele dag.” Aldus de half 8 tune op 3FM.

Vanaf nu ga ik mijn dag beginnen als een winnaar!

Ik weet niet hoe jullie je dag beginnen, maar ik begin hem meestal niet met een dansje en zeker niet met een lach. Ik heb een genadeloos ochtendhumeur namelijk. Ken je die paarse evil Minion? Thats’s me. En dat is vervelend. Niet alleen voor mijn omgeving (man en hond), maar ook voor mijzelf. Dat moet toch anders kunnen? Nieuw jaar nieuwe kansen. Vanaf nu ga ik mijn dag beginnen als een winnaar! BAM! Ik besloot de proef op de som te nemen. Zie hier de tips die ik heb gevolgd en hoe ik het heb ondervonden.

Ruim je slaapkamer op

“Ik heb mijn ogen toch dicht, waarom moet het dan netjes zijn?” Het eerste wat ik zag in de ochtend was de stoel, die nauwelijks meer zichtbaar was door de berg van kledingstukken. Elke ochtend dacht ik:”ugh daar moet ik echt iets aan doen.” Dus dat deed ik. Ik ruimde de slaapkamer helemaal op, maakte hem grondig schoon en leukte het meteen een beetje op. Resultaat: ik ga rustiger slapen en word niet meteen geconfronteerd met chaos in de ochtend als ik mijn ogen weer open.

What to wear, what to wear?!

Elke ochtend weer, “Ik heb niks om aan te trekken!” Onzin natuurlijk, ik heb een kast die uitpuilt, daar zit echt wel wat leuks tussen. Alleen met mijn standje ochtendhumeur en de hete adem van de klok in mijn nek, is het toch elke keer een stressmomentje. Jurkje aan, jurkje uit, toch een rok, welke schoenen? Waar is die donkerblauwe blouse?! Ik besloot de avond van tevoren een outfit uit te zoeken, die perfect past bij de geplande activiteiten van die dag. Wát een genot! Écht, dat ik dat niet eerder ben gaan doen. Scheelt me zeker een kwartier in de ochtend waardoor ik meer tijd heb voor tip 3!

Ontbijt aan tafel

Klinkt logisch. Toch deed ik dit zelden. Mijn ontbijt ritueel was als volgt: ik ren de trap af de keuken in, al schoenen aantrekkend. Vervolgens grijp ik twee boterhammen, pak ik het eerste wat ik tegenkom in de belegbak (meestal kaas). Vouw de bammetjes dubbel en stamp er een keer flink op met mijn vuist zodat ze dichtgevouwen blijven. Ik stop één boterham in mijn mond en de ander gooi ik op tafel naast mijn tas. Ik trek mijn jas aan, gris mijn sleutels, tas en boterham twee bij elkaar en sprint naar de auto. Herkenbaar? Best a relaxed toch? Ik besloot daarom me aan te sluiten bij het ontbijtritueel van manlief. Die eet ‘s ochtends kwark met muesli. In een bakje, aan tafel. Met mijn kwartier winst van tip 2, kan ik nu ook rustig ontbijten aan tafel. Héérlijk, knapt een mens van op.

Mintgroene yogamat

Ik hoor je nu denken, gets, écht?! Ja, echt. Ik heb het geprobeerd. Yoga-oefeningen voor mijn douchesessie. Kan ik heel kort over zijn. Werkte niet voor mij. Ik werd instant chagrijnig van de mintgroene yogamat. Dit was duidelijk een stap te ver (en te vroeg) voor mij. Wellicht werkt het voor jou wel, probeer het gewoon een paar keer.

Knuffelen!

Neem even de tijd voor je partner, kind of huisdier (bij een gebrek aan één van deze drie, koop een cavia of hug jezelf). Voor een lekkere knuffel met je kind, man/vrouw, hond/kat of cavia. Wordt je rustig van. Écht, het is wetenschappelijk bewezen dat knuffelen stress vermindert. Als je wordt aangeraakt, komt het gelukshormoon oxytocine vrij. Dat geeft rust en een aangenaam gevoel. Goed begin van de dag dus!

Ik heb bovenstaande punten een aantal weken gedaan, (behalve de ochtend yoga dan) en ik moet zeggen dat ik mij een stuk frisser in de ochtend voel. Meer energie en ik sta vaker in standje: “let’s kick some ass today” dan “another day at the office”. Missie geslaagd dus. Doe er je voordeel mee!

Over de auteur

Lianne Rouwenhorst

Allstar lover & high heels. Ik houd niet van spruitjes en paarden ( jeugdtraumaatje). Ik ben een online addict en het zou mij niet verbazen als ik een van de eerste mensen ben met een swipe-duim.
Ik ben dagelijks bezig om content te creëren, dit te plaatsen op verschillende kanalen, om vervolgens de interactie aan te gaan.
Dat doe ik als online marketing communicatieadviseur, adviseur en implementatiepartner voor community management & social media, blogger en als zelfstandig ondernemer! ( Ohwja, ik doe ook nog een studie ergens). En ja, ik heb ook nog vrienden en een sociaal leven. (Wat meer uren in een dag zouden wel best handig zijn trouwens…).

Heb je vragen over online, social media, community management of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje via de mail, een appje, dm, chatbericht via Fb of de linkedin messenger, bellen mag ook. (Postduiven accepteer ik niet meer, de volière zit inmiddels vol).

Over de auteur

Marca van den Broek

ondernemer, businesscoach, trainer, zakelijk leider, social media addict, blogger, contenteer, foodie, single mom, honden èn kattenmens, verslaafd aan chocola maar probeert suikervrij te leven. Meer info op www.marcavandenbroek.nl

3 reacties

  • Klinkt goed Lianne! Moest erg lachen ook om je mintgroenemat-aversie ;-) Ik heb er de discipline niet voor om ’s ochtends alleen yoga te doen (en vind het ook erg ongezellig) dus heb een unlimited yoga abonnement gekocht en sleep mijn vege lijf zo vaak mogelijk naar de les. Misschien ook iets voor jou? Succes met kicking ass in de morgen ! Leuk artikel

  • Thnx Suzanne! Leuk dat je reageert :) Unlimited yoga, moet ik misschien ook maar eens naar gaan kijken dan. Wellicht kan ik mijn relatie met mijn matje weer herstellen ;)