De vrouwen

Rianne Wolswinkel: ‘Do what you love, love what you do’

Mijn naam is Rianne. Ik woon samen met mijn kat Sam in Rotterdam. Dit jaar ben ik, op mijn 30e verjaardag, gestart met Vyana yoga, waarmee ik yogalessen geef en Thai yoga massagebehandelingen aanbied.

Ik ben pas net begonnen met ondernemen, dus ik heb ook nog een baan bij het AMC als research analist. Verder beoefen ik zelf (acro) yoga, het liefst buiten in het park of op het strand, vind ik het heerlijk om te surfen en geniet ik van de mooie kleine dingen in het leven.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Vyana yoga is ontstaan zodat ik mijn passie voor yoga en alles wat het voor mij gedaan heeft, kan delen. Daarbij ben ik ook in aanraking gekomen met Thai yoga massage, wat een prachtige toevoeging is. Nadat ik mijn yoga teacher training had afgerond ben ik begonnen met lesgeven en ben ik yoga massagetrainingen gaan volgen, wat ik sinds kort ook aanbied.

Het ondernemen is voor mij nog heel pril en nieuw, ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik zoiets zou gaan doen, maar het is erg leuk en ik leer veel en mag iets doen waar ik heel erg blij van word!

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Ik ben nog maar een paar maanden aan het ondernemen, dus ik hoop dat er nog heel veel bijzondere momenten komen. Maar tot nu toe is het heel mooi te horen van de mensen die yogalessen volgen dat het echt wat voor hen doet en dat ze zich meer bewust worden van lichaam en geest. Over de massages heb ik ook mooie reacties gehad waarbij – net als bij yoga – de spanning minder is geworden en mensen meer ruimte in hun lichaam ervaren. Ze komen echt beter in hun vel te zitten en dat is enorm tof om te horen!

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Wat ik in deze korte periode als lastig heb ervaren is balans vinden tussen mijn onderneming opstarten, mijn ‘gewone’ baan, trainingen volgen en het normale sociale leven met familie en vrienden en huishouden. Dat ik niet alles tegelijk kan en keuzes moet maken waar niet iedereen altijd blij mee is. Er is zoveel nieuws op mij af gekomen en ik ben best perfectionistisch dus dat is soms wel lastig. Maar dat hoort er natuurlijk ook een beetje bij.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Word gelukkig van hetgeen je wilt doen. Er komen ook zaken bij kijken die je moet doen en die minder leuk zijn. Zorg dus dat het meer wél leuk is dan niet. Als je een baan hebt, geef die dan niet te snel op, maar switch langzaam als dat kan (de rekeningen moeten toch betaald worden..). En geef je onderneming de tijd om te ontwikkelen.

Vertrouw op jezelf!

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Do what you love, love what you do.

Hier vind je Rianne Wolswinkel

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.