De vrouwen

Linda van de Ven: ‘Life is what you make of it’

Hi, ik ben Linda! Sinds maart 2014 adviseer ik bedrijven over communicatie en marketing vanuit mijn bedrijf LinDialoog. Getrouwd, (nog) geen kinderen en ik woon in Eindhoven. Naast ondernemer, dochter, zus, vriendin (en nog veel meer) ben ik ook hardloopster, foodie en reisgek.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ondernemen is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf in de koeltechniek. Dat runt mijn broer nu. Ik houd ervan ergens 100% voor te gaan. En natuurlijk ook van gewaardeerd worden voor wat ik doe. Als ondernemer wordt dat heel concreet: een betaalde factuur doet goed, maar bovenal ook wat het bij een bedrijf uithaalt, wat ik kan betekenen daar. Daar haal ik mijn voldoening uit.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Het moment dat ik ervoor koos me fulltime op mijn eigen bedrijf te gaan richten. Een sprong in het diepe, vol risico en ambitie. Dat geeft heel veel energie, zo gaaf.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Gelukkig heb ik die nog niet heel veel meegemaakt. Dat gaat vast nog komen. Ik denk dat ik een ontevreden klant heel moeilijk zal vinden. Of iemand die de factuur niet betaalt. Ik doe natuurlijk mijn best hier professioneel mee om te gaan, maar ik ben ook mens en heb zeker de neiging hier ook emoties aan te verbinden. Wat voordelen en nadelen heeft ;-)

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Geloof in jezelf. Daar begint het mee. Maak geen aannames over hoe anderen over jou denken, maar bewijs ze dat je goed werk levert en fijn bent om mee samen te werken. De rest groeit vanuit daar.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Life is what you make of it. Natuurlijk heb je niet alles in eigen hand, maar wat je ermee doet, bij voelt, mee kunt, dat is aan jou. Het verschil zit in de benadering. Dat geldt trouwens breder dan alleen in ondernemerschap, het zegt iets over mij als mens.

Hier vind je Linda van de Ven

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.

Over de auteur

Ingrid Segers