De vrouwen Spotlight

Cora Emens: ‘An orgasm a day, keeps the doctor away’

Ik ben Cora Emens, eigenaresse van Coshida Multi Media. Als sekscoach werk ik individueel met cliënten en geef ik workshops en lezingen. Ik ben bekend van radio en tv, o.a. door Beter in Bed, Spuiten en Slikken en de Sex Academy.

Ik heb twee websites over seks. Seks-coach.nl over mijn coachings en thesexacademy.com voor iedereen die meer wil leren over seks. Ik doe dit werk al bijna 30 jaar. Ik ben niet getrouwd maar wel al bijna 20 jaar in een vaste open relatie. Wij hebben beiden een dochter van 30 met een andere partner.

Momenteel heb ik geen huisdieren, want ik wil veel kunnen reizen. Mijn man werkt namelijk in het buitenland als entertainer. Wel komen eenden en katten van de buren regelmatig op bezoek aan huis.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben geen type dat onder een baas kan werken, daar ben ik te eigenwijs voor. Verder was ik afgekeurd door een inwendige verzakking die ik opliep bij de bevalling van mijn dochter en die mij veel pijn en slapeloze nachten opleverde. Dit euvel is pas 7 jaar geleden ontdekt. Daarvoor heb ik stad en land afgelopen met mijn klachten zonder dat ik serieus werd genomen. Ik besloot dat ik nog niet rijp was om achter de geraniums te zitten en ben zelf aan de slag gegaan door alles wat ik geleerd heb over seks en relaties in mijn leven, door te geven en mensen hierin te begeleiden.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Goh wat een moeilijke vraag. Er waren zoveel gave momenten: van het ontmoeten van mijn man tijdens een optreden bij de show van Catherine Keyl – waar wij beiden uitgenodigd waren als experts op het gebied van het vrouwelijk orgasme -, de blije gezichten van de vrouwen die mijn Eigenliefde en masturbatie workshop volgden, dé sekscoach van Nederland genoemd worden door verschillende tv-programma’s en bladen, op straat aangesproken worden met complimenten, het houdt niet op. Ik hoop dat er nog vele volgen.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Leren om mijn financiële boekhouding te doen. Ik ben helemaal niet goed met cijfers en besteed het grotendeels uit. Maar toen ik in de Bbz zat als aankomend ondernemer moest ik dat leren zelf doen. Ik vond het verschrikkelijk.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Volhouden, geloven in jezelf en je doel voor ogen houden. Houd jezelf sappig en wend je seksuele energie aan om te manifesteren wat je wilt bereiken. Seksuele energie is bij uitstek scheppende energie die voor veel meer ingezet kan worden dan alleen het maken van kinderen.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

“An orgasm a day, keeps the doctor away” van Mae West.

Hier vind je Cora Emens

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.