De vrouwen Spotlight

Britt: ‘What if i fall? But darling, what if you fly?’

Ik ben Britt en ben eigenaresse van de winkel Daily Poetry. Samen met mijn vriend ben ik de winkel twee jaar geleden begonnen op Strijp-S in Eindhoven. Sinds een half jaar hebben we ook een winkel geopend in Den Bosch.

We noemen het onze creatieve huiskamer, waarin we alles verzamelen wat we mooi vinden. We verkopen eigenlijk alles wat je in en om het huis vindt, zoals meubels, woonaccessoires, kleding, boeken etc. Achterin de winkel hebben we een soort woonkamer gemaakt waar mensen rustig kunnen werken en zelf hun koffie of thee kunnen zetten. We wonen samen met onze twee honden en twee katten in het achterhuisje boven de winkel.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik zit altijd vol ideeën en wil niet beperkt worden in wat ik bedenk en wat ik graag wil doen. Het is fijn om zelf de beslissingen te kunnen maken en voor jezelf te werken.
Ik heb ook nooit gedacht dat ik na mijn studie een ”echte” baan zou krijgen. Ik dacht vroeger al dat ik dat cv niet echt nodig ging hebben. En gelukkig had ik gelijk haha!

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Toen we onze tweede winkel openden! Dat vond ik wel een heel bijzonder moment. En we zijn laatst ook genomineerd voor de Dutch Retail Experience Award in de categorie Most Innovative Store. Dat vonden we ook een hele eer!

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Ik vind het soms moeilijk dat je wel aan een plek gebonden bent. Je moet je tijd daardoor heel goed beheren! Onze maandag is altijd heilig, dan proberen we echt even niks te doen door gewoon lekker met de honden te wandelen en een beetje rond te hangen in huis.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Doen waar je achter staat is denk ik het allerbelangrijkste. Dan klopt het en kom je in een soort van fijne flow terecht waarin dingen ook meer vanzelf gaan. En dingen gewoon doen natuurlijk. Van afwachten leer je niks. Uiteindelijk kan er eigenlijk niks gebeuren. Vaak is het grootste risico geld en dat is ook maar geld.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

What if i fall? But darling, what if you fly?

Hier vind je Britt

Facebook

Website

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.