Spotlight

Verbeter je focus met deze motivatietechnieken

verbeter je focus

Vrouwen zijn goede ondernemers: ze zijn goed in multitasken en kunnen zaken vaak beter onthouden dan mannen. Vrouwen laten zich echter ook vaak leiden door emoties en (negatieve) gevoelens.

In dit artikel deel ik een aantal tips om negativiteit om te buigen naar jouw voordeel; zo kun je nog beter knallen!

Positiviteit is belangrijk voor succes

Als je leert negatieve gevoelens, momenten, opmerkingen van anderen om te buigen naar positieve situaties dan word je hier sterker van. Je bereikt meer en zal vrolijk door het (zaken)leven gaan. Ik zal een voorbeeld geven:

Jaloezie

Stel je bent net voor jezelf begonnen en je komt een website tegen, een hele mooie website. Het is ook nog eens een website van een concurrent en je denkt: ‘Wow, dit is zo perfect; ik kan net zo goed stoppen’… Dit herken je vast, dat is niet erg; dat is vrouw-eigen.

Wat nou als je in plaats van te gaan balen, er inspiratie uit haalt? Zou dat niet veel fijner en productiever zijn? Ik stel voor om in zo’n geval er nog 4 websites bij te zoeken die zo tof zijn in jouw niche, maak een lijst van de nu 5 websites en zet erboven: Header – Sidebar – Footer – Navigatie – Brand Identity – etc. En schrijf dan op wat je per onderdeel aanspreekt, maar schrijf ook op wat je niet aanspreekt en wat jij zou veranderen om het beter te maken. Je maakt van een negatief gevoel een kans om je eigen website te verbeteren!

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”24″ bg_color=”#eeeeee” txt_color=”#000000″]“Vergelijk je begin nooit met iemand anders zijn midden!”[/mks_pullquote]

 

Jaloezie is een gemeen gevoel en is ontzettend nutteloos; er is plek genoeg voor iedereen. Iedereen heeft haar eigen kracht.

Tips om positiviteit en motivatie vast te houden als je even niet in je ‘flow’ zit:

  • Begin de dag vers, laat de dag van gisteren voor wat het is want die komt niet meer terug.
  • Muziek! Zoek muziek waar je blij van wordt en maak een leuke motivatiemix! Voor mij werkt HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER van Daft Punk erg goed om in de juiste stemming te komen.
  • Op momenten dat je het liefst alles wilt slopen omdat het niet gaat zoals je wilt, ga naar PINTEREST, zoek op humor en kijk naar wat hilarische plaatjes. Lachen helpt! Ben je gekalmeerd? Mooi!
  • Maak een lijstje van quotes die van toepassing zijn op jouw situatie van dat moment, bijvoorbeeld: LIFE IS SHORT, LET’S DO THIS! Of WINNERS NEVER QUIT, QUITTERS NEVER WIN!
  • Als iets even niet lukt, pak een kopje koffie (of als het laat genoeg is, een wijntje) en loop een rondje. Begin daarna weer alsof je voor het eerst begint.
  • Houd bij alles wat je doet je doel voor ogen. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag wil je een bepaald product af hebben. Als er zich dan een negatieve situatie voordoet bedenk dan: helpt dit mee aan het af krijgen van mijn product? Nee? Oké, dan door!

Het klinkt misschien kort door de bocht, maar als je actief je gedachten ombuigt naar wat het beste is voor jou en je bedrijf op dat moment dan zal je merken dat het je focus en productiviteit enorm verbetert!

Ik daag je uit het te proberen! Ik hoop je bevindingen hieronder te lezen in de reacties.

Over de auteur

Nicky Bakker

Ik heb een Marketing en Planning-achtergrond en ben van jongs af aan altijd creatief bezig. Dit gecombineerd is wie ik nu ben en wat m’n werk is geworden: Een Creatieve Coach!

Wil je een webshop of blog starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je graag brainstormen of een logo en website laten ontwerpen? Of een wijntje drinken.. Kan allemaal :)