De vrouwen

Nicole van Deijck: ‘Geef me ruimte. Dan geef ik je resultaat.’

Ik ben Nicole en sinds 7 jaar zelfstandig ondernemer via mijn eigen bedrijf Accordes. Na 12.5 jaar in gemeenteland te hebben rondgelopen – via een leverancier – ben ik overgestapt naar de kant van de gemeente, als adviseur. Want echt, ambtenaren werken best hard en het is leuk om met ze samen te werken. O ja, ik ben een kattenvrouwtje, ik ga een eigen boek uitgeven en ik ben een van die 2% van vrouwen die alimentatie betaalt aan ex en kind.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Een familie van ondernemers, dat doet iets met je. Opa, ooms, broers, iedereen is ondernemer, we zijn gewoon geen werknemers. De vrijheid van zelf bepalen wat je wel en niet doet is een zegen. En ja, soms een vloek als je geen opdracht kunt vinden en wel rekeningen krijgt. Kan iemand trouwens de belastingdienst vertellen het makkelijker te maken om aangifte te doen voor ondernemers? Pfff…

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Die opdracht die echt, zo, ontzettend aansluit bij mijn kennis en kunde. Dat je denkt, Yo! This is ME! En dan krijg je hem. Euforie. Iets doen wat je wilt en kunt. En dan op je eigen voorwaarden. Niemand die je vertelt hoe je het moet doen, omdat ze vertrouwen dat je WEET hoe je het moet doen.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

En dan stort de economie in. De tarieven zijn zo laag dat je als zelfstandige er niet van kunt leven. En er zijn geen opdrachten. Maar de kosten blijven. Dat je denkt… moet ik dan toch maar weer een vaste baan? Een baas? En het eigenlijk niet wilt. Doorbijten dus. En in jezelf blijven vertrouwen. En het komt echt weer goed.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Zorg voor een goed netwerk. Je netwerk bezorgt je het meeste werk. Geloof in jezelf, geloof in het feit dat jij echt iets te bieden hebt. Verkoop jezelf niet te goedkoop. Je bent je geld waard. Je hebt iets te bieden, weet je nog? Jouw visie, jouw kennis, en die zijn uniek.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Geef me ruimte. Dan geef ik je resultaat.

Hier vind je Nicole van Deijck

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.