De vrouwen

Natascha Gutterswijk: ‘Mooi hè, alles?’

Ik ben een allround webredacteur in de breedste zin van het woord. Webredactie, contentstrategie, linking pin tussen business en ICT, opleiden en motiveren, het hoort er voor mij allemaal bij.

Als kind wilde ik altijd schrijfster worden, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor geschiedenis. Omdat er niet veel vraag naar historici is, ben ik me gaan specialiseren tot webredacteur. Na een tijd als vaste webredacteur gewerkt te hebben ging het toch kriebelen en ben ik in 2011 voor mezelf begonnen.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik houd van afwisseling. Verschillende projecten en verschillende mensen motiveren me om steeds het beste uit mezelf te halen. Dan is freelancen de perfecte optie. Je zit niet steeds vast aan hetzelfde onderwerp en je werkt bij allerlei verschillende bedrijven, groot en klein. Daar leer je ook steeds van bij.

Bijkomend voordeel is dat ik mijn tijd vaak zelf kan indelen en op reis kan als de kans zich voordoet.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

De grootste kick was natuurlijk de eerste opdracht. Als je zo’n twijfelaar bent als ik heb je af en toe wel een opsteker nodig. Ik kan ook ontzettend genieten van de positieve reacties van mijn opdrachtgevers.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Vooral de opstartperiode vond ik moeilijk. Ik ben niet zo goed in het verkopen van mezelf. Het is lastig om mensen om ‘hulp’ te vragen. Veel makkelijker is het om iemand anders aan de man te brengen, maar als eigen ondernemer moet je de deur uit en jezelf verkopen. Inmiddels gaat dat gelukkig een stuk makkelijker.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Durf jezelf te zijn en durf dat uit te dragen. Blijf met wat je doet dicht bij jezelf. Als je iets doet omdat je denkt dat het moet kan het je opbreken. Als je uitgaat van je eigen drijfveren en interesses is ondernemen een waar plezier.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

“Mooi hè, alles? – Loesje”

Ik ben een aanpakker en vind het heerlijk om me in een project vast te bijten. Ik geniet van het leven en het ondernemerschap.

Hier vind je Natascha Gutterswijk

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.