Promotie Spotlight

Maak van je website je beste online vriend

Heb/beheer je een website? En? Hoe gaat het tussen jullie? Niet geweldig? Dat ben je niet de enige! De meeste website eigenaars hebben op z’n minst gemengde gevoelens tegenover hun online vertegenwoordiger.

Hij luistert niet. Hij werkt niet mee. Hij vreet geld. Hij levert niets op. Ja, behalve stress dan. En het ergste: hij zet je af en toe compleet voor schut. Eigenlijk, als je eerlijk bent, kun je niet veel met hem. Maar je kunt ook niet zonder hem. Zeker niet als online PR belangrijk voor je is!

Daarom een paar tips uit mijn praktijk. Hoe  je van je website je beste vriend maakt. Zodat jullie, als team, het internet kunnen gaan veroveren!

Beslis

WIL je wel een website? Als dat namelijk niet zo is, kun je beter afscheid nemen. Ik denk dat je er één wilt: om te zorgen dat mensen je informatie na kunnen lezen, als basis voor je blogs en je social media, als sales podium. Maar als dat toch niet zo is, neem afscheid en haal hem offline. Een verwaarloosde website is erger voor je online presence dan geen site. Echt. Wil je online wel vindbaar zijn? Met een Facebookpagina of Google+ pagina kom je ook een heel eind!

Investeer in jullie relatie.

Ga je ervoor? Dan is het tijd voor relatietherapie. Zoek een goede webdesigner, en zeg: dit is mijn website en we kunnen niet met elkaar overweg. Die zal dan uitzoeken wat er aan je site verbeterd kan worden, en wat jij nog bij kunt leren. Wedden dat jullie na afloop als een team de deur uitgaan?

Gun hem een goede plek.

Breng hem onder bij iemand die goed voor hem zorgt en weet wat hij nodig heeft. Ruimte, veiligheid, aandacht. Goede php. Oftewel: kies een goede internethost. Liefst een vanaf 10,- per maand. Want zeg nu zelf, wat kan iemand bieden voor 10,- per jaar? Je website voelt zich dan meer op zijn gemak en kan lekker draaien. Zonder onverwachte problemen. Natuurlijk moet degene die voor je site zorgt ook iemand zijn waar jij mee overweg kunt. Even testen? Stel gewoon een vraag. Krijg je een goed, volledig en begrijpelijk antwoord binnen een redelijke termijn? Dan zit je goed!

Speel af en toe met hem. 

Samen spelen is DE basis voor een goede relatie! Dus speel op een verloren moment eens met je site. Probeer eens wat uit. Teksten, afbeeldingen, maakt niet uit. Zo raak je meer aan hem gewend. (Ja een website is een hij, waarom weet ik ook niet ; ) Is er een keer een online spoedgeval, dan heb je de vaardigheden al in je vingers. En dat scheelt!

Zorg dat hij er goed uitziet.

Koop goede kleren, ehh, design templates. Dat zijn van die dingen die het uiterlijk van je site aanpassen zonder dat er iets aan de content verandert. Je raakt dus niets kwijt en je hoeft ook niets overnieuw te doen. Design templates zijn niet duur, meestal is het tientjeswerk. Je hebt ze voor allerlei pakketten, waaronder WordPress en Joomla! En ze zijn absoluut de moeite waard! Google eens op template, en zoek op: afbeeldingen. Je kijkt je ogen uit. Je designer kan hem voor je plaatsen. Of misschien heeft die zelf een suggestie? Kijk, nu kun je tenminste met je site pronken!

Houd hem op de hoogte.

Een nieuw project, een nieuw product? Breng je website als eerste op de hoogte! Dat maakt hem weer fris vrolijk en actueel. Maak je iets leuks mee, heb je iets ontdekt? Deel het met je site en daarna met de rest van de wereld. Dat geeft hem een plek in het zoekmachine-geweld. En jij kunt mensen zonder aarzelen naar hem verwijzen, hij zal ze prima informeren.

Alle goeds voor jou en je website gewenst!

Over de auteur

Christien Janson

Sinds 1994 help ik mensen met alle nieuwe mogelijkheden die ICT en internet bieden. Het is lang niet zo ingewikkeld als het eruit ziet! Sinds een paar jaar specialiseer ik me in websites waar je blij van wordt. Wil je het web op met een goede site? Dan regelen we dat!

Over de auteur

Marca van den Broek

ondernemer, businesscoach, trainer, zakelijk leider, social media addict, blogger, contenteer, foodie, single mom, honden èn kattenmens, verslaafd aan chocola maar probeert suikervrij te leven. Meer info op www.marcavandenbroek.nl