De vrouwen

Lisa Duarte: ‘Of je doet het of je doet het niet. Proberen is geen optie.’

Ik ben Lisa Duarte en ben mede-eigenaar van Kleiner dan drie. Kleiner dan drie is een klein evenementenbureau in Utrecht gerund door twee vrienden. In 2011 is Kleiner dan drie ontstaan met de organisatie van Kleurenblind Festival; het eerste Holi geïnspireerde festival van Nederland. Hoewel als grapje ontstaan, is dit festival nu al drie jaar op rij uitverkocht.

Sindsdien hebben we niet stilgezeten. Zo organiseren we dit jaar Vrij Spel Festival, Contrast Festival, Kleurenblind Festival, World Pillow Fight Day & vier Pur Sang zomeravondconcerten.

Dit doen we nog steeds met z’n tweeën en dat bevalt erg goed!

Waarom ben je gaan ondernemen?

Het is begonnen met de organisatie van Kleurenblind Festival. Na het zien van een filmpje van het originele Holi festival in India ging mijn hart sneller kloppen. De energie die vrijkomt bij het gezamenlijk gooien van zoveel kleur, wilde ik graag naar Nederland halen en combineren met een hedendaags festival. Het filmpje liet ik zien aan mijn huidige compagnon Marnix en die voelde direct hetzelfde.

Met allebei nul ervaring met de organisatie van evenementen, hebben we eigenlijk gewoon de stap gezet. Voor de lol en omdat het kon. Dat bleek een schot in de roos! Kleurenblind Festival was een regelrechte hit! We waren meteen uitverkocht en het was een prachtig evenement.

Toen we met het festival begonnen waren we nog de eerste en enige in Nederland, en daar zijn we nog steeds erg trots op!

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Bij elk evenement is er een gaafste moment. Voor mij is dat het moment dat het doodstil is op de portofoon, alles op rolletjes loopt en je om je heen kijkt en trots bent op alles wat er staat. Trots op het harde werk van alle vrijwilligers, de lachende gezichten achter de bar en de genietende bezoekers.

Aan het einde van het festival sta ik dan samen met Marnix op het podium met een biertje in de hand te genieten en zijn we trots. Daar doen we het voor, al die blije gezichten.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

In de eerste jaren van Kleiner dan drie heb ik het werk gecombineerd met een fulltime baan. Dat waren wel mijn moeilijke momenten. Ik werkte als online projectmanager aan diverse projecten binnen een groot bedrijf.

Daar had ik veel balletjes hoog te houden. Met de organisatie van een evenement ernaast had ik het toen wel echt heel erg zwaar. Dit heb ik één festival lang volgehouden, daarna heb ik de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen en vol voor Kleiner dan drie te gaan.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Ga uit van je eigen kracht.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Of je doet het of je doet het niet. Proberen is geen optie.

Hier vind je Lisa Duarte

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.