Netwerken

Jump! Organisatieverandering door intrinsieke motivatie

Jump, een methode voor organisatieontwikkeling en verandermanagement vanuit persoonlijke motivatie van medewerkers. 

Grondlegger Irene Hurkmans ondervond keer op keer dat traditionele verandermethodieken weinig effect hadden op de intrinsieke motivatie van mensen om dingen daadwerkelijk anders te doen. Ook trainingen door externe partijen hadden weinig effect. Daarom ontwikkelde ze een methodiek waarmee mensen met behulp van een zelfbekrachtigend gesprek zelf doelen formuleren en stappen zetten naar dat gewenste doel.

Jump in twee minuten

De methode gaat uit van de eigen kracht van mens en organisatie. Zij maakt hen zelf verantwoordelijk voor én trots op hun eigen ontwikkeling. In het artikel ‘Jump! vergroot je kansen op de arbeidsmarkt’ kun je lezen hoe ik zelf in aanraking ben gekomen met deze eenvoudige, effectieve methode. Het filmpje hieronder laat de essentie van de methode zien in twee minuten.

Ruim 24.000 Jumpers

In november kun je zelf op verschillende manieren meedoen aan een Jump. Ruim 24.000 mensen zijn je al voor gegaan. Wil je weten wanneer en waar jij een Jump kunt wagen? Kijk dan even op de facebookpagina! Voor de thuisgebruiker (jij dus) is er een gratis variant beschikbaar. Uiteindelijk is de beste ervaring toch het zelf doen. Als je het mij vraagt, vond ik dat absoluut de moeite waard! De methodiek vind ik een prima manier om meer zelfbewustzijn te creëren en mensen te laten nadenken over hun motivatie en doelen en daar concrete stappen in te zetten. Is het zaligmakend en ben je na deze sessies klaar? Nee, maar dat lijkt me ook een logische conclusie. De methodiek helpt bij bewustwording. Je zult zelf in beweging moeten komen of blijven. Voor mij was het een begin, met kleine stappen, naar het door mij gewenste doel.

Ben jij ook geïnteresseerd? Download dan hier het draaiboek! Voor de coaches, organisatieadviseurs en andersoortige verandermanagers onder ons, de Jump Movement biedt ook de mogelijkheid je aan te sluiten als Certified Partner of Certified Coach. Op de website lees je meer.

 

Over de auteur

Fleur Been

Chef Eindredactie Content Collective/ Ondernemer/ Interim management/ Verandermanagement / Organisatieontwikkeling/ Cultuurontwikkeling/ Strategie / Social/ Co-creator / Bruggenbouwer/ Initiator Open Coffee/ Veelzijdig/ Dare to be

Te vinden op Twitter en Facebook

1 reactie