De vrouwen

Priscilla Dens: “Ik wilde graag aardig gevonden worden”

Ik ben Priscilla Dens (46), al 13 jaar gelukkig getrouwd met Eric Fransen en sinds februari de trotse pleegmama van Rafaël. Samen met mijn echtgenoot run ik al bijna zes jaar New On The Web en Softstream, ik parttime, mijn partner fulltime. Met Softstream bieden wij werkplek online en samenwerk oplossingen in te cloud. New On The Web presenteert bedrijven offline en online via website, webshop en social media.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik kom uit een echt ondernemersgezin en ben dus van jongs af aan al gewend om creatief te denken, overal kansen en mogelijkheden te zien én inleveren waar nodig. Voordat ik als 23-jarige jongedame met het eerste secretaressekantoor in Friesland van start ging, had ik alle valkuilen van het ondernemerschap dus al van dichtbij meegemaakt.

Het werken voor een werkgever viel mij dan ook zwaar, mijn (ongevraagde) bijdrage om de inefficiënte werkprocessen te verbeteren werd niet gewaardeerd. De stap naar een onderneming was snel gemaakt. Inmiddels combineer ik het ondernemerschap met een job in het onderwijs. Maar ook in het onderwijs ben ik veel met ondernemen bezig.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Leuke vraag! Maar ook lastig, ik ervaar legio gave momenten. Een klant van het eerste uur reageert op een felicitatie van mijn moeder, zij feliciteert mij via Facebook. De klant reageert op deze felicitatie, feliciteert mijn moeder met haar geweldige dochter en vermeldt ook even bij dat mede dankzij mij hun bedrijf groot is geworden.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Ook ik heb alle valkuilen van het ondernemerschap meegemaakt, dus ik heb ook veel moeilijke momenten mogen ervaren. Mijn moeilijkste moment was toch wel om voor duizenden guldens te worden opgelicht door een familielid. Vooral in het begin van mijn ondernemerschap heb ik erg geworsteld met debiteurenbeheer. Ik wilde graag aardig gevonden worden en durfde niet om mijn geld te vragen. Ik gaf mijn klanten alle ruimte om maar niet (tijdig) te hoeven betalen.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Blijf trouw aan je passie en gebruik je gevoel! Voelt een opdracht niet goed, neem de opdracht dan ook niet aan, ook al heb je op dat moment de inkomsten hard nodig. Mijn ervaring is dat zo’n opdracht uiteindelijk veel meer gaat kosten dan het oplevert.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

“… laten we met onze bedrijven doelen stellen waarvan de langetermijnresultaten de toekomst zullen doen glimlachen”.
Uit het boek “Business As Unusual” van Percy Dens.

Waar ik vroeger alleen bezig was met eigen gewin, realiseer ik mij gelukkig steeds meer en meer dat het daar echt niet meer om draait en dat we samen meer kunnen bereiken.

Hier vind je Priscilla Dens

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.

1 reactie