De vrouwen

Angelique Bemelmans: “Just do it!”

Ik ben Angelique (28) en op vreemde wijze beland op Ondernemen op Hakken. Ik onderneem namelijk veel meer op mijn hardloopschoenen! Wervelwind van energie. Hardloper. Geen doodloper. Vechter. Geen opgever. Love-running.nl is mijn nieuwste avontuur. Copycat – content creation het werk dat nooit als werken voelt.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik wilde iets doen dat ik écht leuk vind. Hardlopen vind ik écht leuk. Nee. Love running natuurlijk! Ik vind schrijven écht leuk. Ik vind marketing écht leuk en dus heb ik de stoute (hardloop)schoenen maar eens aangetrokken. Ik ben twee jaar geleden begonnen met Marketing Mania – mad about marketing! Het was best een avontuur en natuurlijk heel iets anders dan lekker veilig in loondienst zitten. Als ik nu het woord loondienst hoor dan denk ik trouwens meteen aan het nummer van Stromea – Alors on danse.

Ik vind schrijven écht leuk en dus wandelde ik een jaar later opnieuw naar de KvK. Copycat – content creation. Afgelopen november helemaal addicted aan hardlopen kwam ik op het idee om daar ook iets mee te doen. Love-running.nl – mijn eigen online magazine over hardlopen dat ik samen met een hoop leuke collega’s van Content Collective maak. Ik zoek dingen die ik écht leuk. Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en daarom is hardlopen ook zo leuk: altijd weer een nieuwe uitdaging!

angelique4

 

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Ik kan niet kiezen! Ik vind het awesome dat love-running.nl nu deel uitmaakt van Content Collective en we samen verder kunnen werken aan alle doelen en dromen. Ik vind het geweldig als een nieuwe blogger zich enthousiast aanmeldt. Als ik mijn mailbox open en daar een mail met het onderwerp ‘mooie site’ vind. Ik vind het super om in de reacties op een artikel te kunnen lezen dat ik een verschil heb kunnen maken. Als ik anderen kan inspireren en motiveren. Ik probeer van alle mooie momenten die mijn avonturen me brengen te genieten.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Lastig! Ik vind dit stiekem helemaal geen leuke vraag – ik kijk liever naar de positieve dingen. Afgelopen oktober ben ik aangereden. Ik heb ontzettend veel geluk gehad! Als ondernemer is dat natuurlijk vervelend. Teksten schrijven met een zware hersenschudding en een dusdanig blauw oog dat het helemaal dicht zit.. Het lukte écht even niet. Shit! Ik heb wel eens informatie opgevraagd over verschillende verzekeringen voor ondernemers. Ik heb me nooit kunnen verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Gewoon veel te duur. Het is dan best even confronterend. Als dan een paar dagen later de Fleurop aan de deur staat met een bos bloemen en de tekst ‘beterschap van het team van Archie’. Zo zijn die moeilijke momenten ook weer te overwinnen. Ik heb ook geen klanten. Ik heb mensen met wie ik samen aan mooie dingen werk. Vrienden zijn op moeilijke momenten trouwens ook goud waard. Oh en natuurlijk mijn vader – die in me gelooft op de momenten dat ik dat even niet kan.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Zoek iets dat jouw passie heeft. Het avontuur dat ondernemen heet zal voor iedereen een aantal moeilijke momenten kennen. Je zult hindernissen moeten overwinnen en in jouw kracht moeten geloven op momenten dat (bijna) niemand dat doet. Als ondernemen direct verbonden is aan jouw passie dan vindt je de kracht om die hindernissen te overwinnen.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Just do it!

Hier vind je Angelique Bemelmans

 

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.