De vrouwen

Het verhaal van desiree Grijpma-Hidding

Hi, mijn naam is Desiree Grijpma-Hidding en ik ben sinds 2009 imago stylist en eigenaar van Second Impression, gespecialiseerd op het gebied van kleuranalyse en stijladvies. Ik help bedrijven, mannen en vrouwen met hun uiterlijke presentatie. Dit doe ik door het geven van kleur en stijladvies workshops en workshops persoonlijke presentatie. Daarnaast ga ik ook op pad met mannen en vrouwen als personal shopper. Verder ben ik actief met het schrijven van teksten voor het web en adviseer ik op het gebied van Sociale Media.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Na mijn studie Bedrijfscommunicatie aan de universiteit in Nijmegen ben ik het sales en marketing vak ingerold. Ik heb in de loop der jaren voor diverse grote bedrijven gewerkt. Op een gegeven moment kwam de twijfel. Is dit nu wat ik altijd wil blijven doen? Ik had het idee dat ik steeds meer op de automatische piloot ging werken. Toen heb ik me de vraag gesteld: welke onderwerpen en zaken hebben nu echt mijn interesse. Daar kwam onder andere mijn interesse in kleding en mode naar voren.. Ik ben eens gaan informeren bij verschillende opleidingen en vond de opleiding tot imago stylist. Die heb ik afgerond en daarna mijn bedrijf Second Impression opgestart. Nog wel naast mijn werk. Dit bleek in de praktijk niet te werken. Ik moest de focus op één zaak gaan leggen en zodoende heb ik besloten om fulltime ondernemer te worden.

Desiree

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Eén van mijn gaafste momenten was dat een collega van één van mijn klanten bij mij aanklopte voor een kleur- en stijladvies. Zij had gezien hoe deze dame haar kledingstijl op een positieve manier had veranderd en dat inspireerde haar om ook naar mij toe te komen. Ja, en dan ben ik best trots, omdat dat een erg mooi compliment voor je werk is.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Over het algemeen heb ik weinig moeilijke momenten als ondernemer gelukkig. Waar ik wel moeite mee blijf houden is als een workshop opdracht voor een bedrijf op het laatste moment niet doorgaat, om redenen waar je totaal geen invloed op hebt. Dan zit er toch nog die fanatieke salespersoon in mij, die niet graag een order verliest.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Zorg ervoor dat je communicatie klopt. Niet alleen je schriftelijke communicatie maar ook je uiterlijke communicatie en presentatie. Onderschat dit niet. Kies de kleur en kledingstijl die bij jou passen en bij de activiteiten die je die dag gaat ondernemen. Met een professionele en verzorgde kledingstijl kom je goed over bij anderen en word je niet snel vergeten. Dit zal er zeker aan bijdragen dat je een onderneming een succes wordt.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

“Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman.”
― Coco Chanel

Hier vind je Desiree Grijpma-Hidding

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.