De vrouwen

Carla Van Dyck

Ik ben Carla Van Dyck, 47 jaar geleden ben ik geboren in een ondernemersgezin. Bewust omgaan met gedrevenheid, creativiteit en positieve energie, loopt als een rode draad door mijn leven en van nature ben ik een levensgenieter.

Vandaag is ondernemen voor mij meer een bewuste en energieke levenshouding dan een manier om mijn brood te verdienen. Het is een manier van denken, doen en ervaren die me de mogelijkheid geeft om vol levenskracht en geïnspireerd in het leven te staan. Deze pijlers vormen de basis van mijn vrouwelijke veerkracht en vitaliteit, waarmee ik vandaag niet alleen mijn gezin en omgeving maar ook andere ondernemende vrouwen mee inspireer.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Van kinds af werd ik in het familiebedrijf reeds gestimuleerd om de handen uit de mouwen te steken, hard te werken, durven risico’s te nemen en elke dag te focussen op vernieuwing en vooruitgang.

Alhoewel ik jong was en mijn werk met veel plezier deed, was er binnen in mezelf iets dat me tegenhield om te stralen als medewerker, als vrouw en als jonge mama. De gedrevenheid en energie, die ik van nature had, kwijnde weg en mijn batterijtje liep stilaan leeg. Toen stond mijn besluit vast: ik wou mijn bruisende vitaliteit terug !

Na een zoektocht van meer dan 10 jaar van opleidingen, ervaringen en inzichten heb ik voor mezelf een systeem ontwikkeld om mijn natuurlijke vrouwelijke veerkracht te herwinnen en er ook elke dag van te genieten. Dit is de basis geweest voor het opstarten van Enjoy Vitality.

Als vitaliteitsexpert help ik nu andere ondernemende vrouwen om ook elke dag gezond, vitaal en veerkrachtig in het leven te staan. Hoe meer vrouwelijke entrepreneurs ik kan inspireren en helpen om zelf hun vitaliteit in eigen handen te nemen, hoe meer vitale, energieke en succesvolle ondernemingen er kunnen openbloeien. Ondernemen is fun!

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Voordien beschouwde ik een gaaf moment als een succeservaring die er absoluut bovenuit steekt. Zoals de euforie waarin ik verkeerde toen het eerste door mij georganiseerde Vitality Bootcamp in no-time was uitverkocht, ik vond het geweldig om zo vele straffe dames te mogen inspireren.

Vandaag streef ik er naar om elke dag mijn klanten dat wauw gevoel te schenken en dat vertaalt zich in een gaaf moment voor mezelf en mijn onderneming. Zoals het heerlijke gevoel dat ik ervaar wanneer klanten me bedanken omdat ze na het volgen van mijn vitaliteitsprogramma’s weer elke ochtend energiek de dag kunnen beginnen, ze minder of geen medicatie dienen te nemen, ze weer vrij zijn van jarenlange aanslepende vage lichamelijke klachten en weer elke dag kunnen genieten van hun bruisende vitaliteit.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Ondernemen vraagt vertrouwen tijdens de golfbewegingen van ups en downs. Moeilijke momenten blijken nadien de aanzet van nieuwe mogelijkheden, die elke keer weer mijn comfortzone groter maken.

Het moeilijkste moment was wanneer ik werd uitgedaagd om te focussen en een specifieke doelgroep en te kiezen, ik wilde immers iedereen helpen om weer gezond en vitaal door het leven te gaan. Het is uiteindelijk een moeilijke periode geworden, want het voelde alsof ik stap voor stap afscheid moest nemen van bepaalde mensen en hen in de steek liet. Vandaag ben ik blij dat ik, voor mijn bedrijf en mezelf, die vitale keuze heb gemaakt.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Jouw vitaliteit, gezondheid en energie vormen de wortels van je onderneming. Draag er elke dag zorg voor alsof je voor de boom zorgt, waarvan jij destijds het zaadje hebt gepland en die hunkert om te groeien.

Elke onderneemster heeft een business plan, financieel plan of marketing plan. Besteed ook de nodige aandacht aan jouw persoonlijk vitaliteitsplan. Schenk de wortels van je bedrijf de levenskracht die ze nodig hebben om gezond te groeien. Het succes van een onderneming wordt immers bepaald door de persoonlijke veerkracht, lichamelijke vitaliteit en energieke mindset van haar bezielster.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Gedrevenheid is iets dat van nature aanwezig is in alles wat een ondernemende vrouw aanpakt. Het is de kunst om deze aangeboren energie en vitaliteit te bewaren.

carla

Hier vind je Carla Van Dyck

[social_icon title=”Website” url=”http://enjoyvitality.be/v1/” profile_type=”rss”][social_icon title=”Facebook” url=”http://www.facebook.com/pages/Westerlo-Belgium/Enjoy-Vitality/131454220239288″ profile_type=”facebook”]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.