De vrouwen

Mijke Eggink

[twocol_one]

Mijke Eggink, 1966, ram, ambitieus, nieuwsgierig, grensverleggend en met durf. Een netwerker pur sang! De toekomst van de zorg mijn passie. Ik werk en ben graag samen en doe dat in alle openheid. En ja, moeder van 3 jongens, partner, collega, (schoon)dochter, vriendin, ex,   … en nog meer vrouwen-rollen…. ook binnen Neo-Mundo. Neo-Mundo (nieuwe-wereld) helpt management en bestuurders van organisaties in de zorg die stoeien met cruciale vraagstukken op het gebied van bemensing en organisatie. En tegelijkertijd begeleiden we kandidaten intensief bij hun ontwikkeling. We zijn hierin ambitieus, vaak verrassend, gaan grensverleggend te werk en durven resultaat te garanderen.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik heb de stap gezet naar ondernemerschap. Dat doen waar ik goed in ben, waar ik denk dat de klant op wacht, zonder ballast van een bestaande onderneming en cultuur. Met en voor die klanten en partners die bij elkaar passen en daarbij de dingen doen waar ik in geloof. Samen zaken oppakken, minder mijn en dijn, nieuw, maatwerk en vooral gericht op een echt resultaat dat beklijft.

Ik maak daarbij gebruik van mijn eigen jarenlange kennis en ervaring als manager in de zorg en bij een aantal werving en selectie-bureaus.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Ik kan niet kiezen.  Ik geniet op zoveel momenten… van de (dis)balans in mijn eigen agenda, de continue vraag en honger naar de volgende stap. Wat zijn de vragen van mijn klanten, wat gebeurt er in de wereld van de zorg, hoe kan ik met mijn bedrijf hierop inspelen. Het verrassende antwoord op de vraag van de klant, de vrijheid van keuzes en de oneindige opties om telkens weer een stapje te zetten. De kick van een mooi gesprek en een tevreden klant. Het besef hoe spannend een gesprek voor een kandidaat kan zijn, de verschillen die op zoveel kleine momenten kan maken. De verrassing van andere inzichten en krachten van betrokken mensen. Het besef dat deze aaneenschakeling van momenten; spannend, moeilijk, mooi, kicken, eng, nieuw, anders……en nog veel meer, misschien wel nooit stopt!

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Misschien wel de keus van de start van Neo-Mundo en telkens als ik een stap naar verdere groei van Neo-Mundo kan maken, losser van mezelf door meer in handen te leggen van anderen…..  Wat helpt een partner in het bedrijf en partners van Neo-Mundo daarbij toch enorm!  Iedere stap als ondernemer doet een beroep op mijn eigen kracht, creativiteit en durf. En ja, wat als ik over 3 maanden failliet ben? Dat zijn van die gedachten die ergens stiekem altijd blijven leven. Als ik eerlijk ben geloof ik dat niet, maar het gevoel bestaat en houdt me alert en kwetsbaar. Dat laatste is nou niet perse mijn ding.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Ben vooral geloofwaardig en betrouwbaar voor je klant en partners, dicht bij jezelf. Eerlijkheid, transparantie en een mooie balans zoeken tussen korte- en langetermijnwinsten helpt. Geniet van het leveren van echt goede diensten en producten  tegen een eerlijke prijs en voel je echt verantwoordelijk voor je klant. Winst en plezier volgen dan vanzelf. Ben creatief en durf, zoek ook dat soort mensen om je heen. Betrek je partners, klanten en medewerkers, geniet van hun input en kritische noten. Ga op zoek naar een balans informeel, professioneel, open en ga zonder vooroordelen met elkaar om.  Besef je dat alles altijd beter kan en laat dat je inspireren. Ervaar de golven van onzekerheid en accepteer dat die bestaan.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Wat me het eerst te binnen schiet is de volgende quote: Jij bent wat mij betreft de verpersoonlijking van LinkedIn die op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste mensen om zich heen weet te verzamelen als inspirerend antwoord op een vraag.

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

Mijke

Hier vind je Mijke

[social_icon title=”Neo-Mundo” url=”http://www.neo-mundo.nl” profile_type=”rss”]

[adrotate banner=”2″] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.