De vrouwen

Sahaira Juwelries

[twocol_one]

Ik ben Sahaira Juwelries, ik ben getrouwd met Gbenga Juwelries en ben moeder van drie kinderen. Mijn oudste is Erwin (19), dan komen mijn meiden Lakeisha (bijna 16) en Chelsea van net 3. Naast partner en moeder ben ik eigenaar van Juwel Creations Cake Design. Ik ontwerp en maak taarten geheel naar de wens van de opdrachtgever zowel voor bedrijven als particulieren.

Ik ben gespecialiseerd in Caribische taarten en dieettaarten zoals bijvoorbeeld taarten die glutenvrij zijn, suikervrij, zonder koemelk, lactosevrij en vegan!. Daarnaast heb ik een groot assortiment Antilliaans suikergoed, drankjes en koeken. Ik doe dit al vrij lang, maar één jaar geleden besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mijn passie daadwerkelijk om te zetten in een eigen bedrijf.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Soms kom je op een keerpunt in je leven en mag je keuzes maken. Blijf ik de bekende vertrouwde weg bewandelen of ga ik voor iets waar mijn hart echt naar uit gaat? Ik heb toen gekozen om naast mijn werkzaamheden in loondienst stapsgewijs richting eigen baas te gaan. Ik dacht: denk groot maar begin klein.

Ik ben altijd bezig geweest met koken, maar vooral met bakken. Als 8 jarige, opgegroeid op Curaçao, schreef ik recepten op die ik tegenkwam en gaf mijn moeder de boodschappenlijst, zodat zij de inkopen kon doen. Vervolgens werd de ene koek of taart na de andere uitgeprobeerd. Met mijn creatieve instelling heb ik na jaren taarten te hebben gebakken, wat cursussen gevolgd om het decoreren van taarten te leren. De rest heb ik mezelf eigen gemaakt. En zo heb ik met mijn hobby de basis gelegd om er een goed lopend bedrijf te maken.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Dat was mijn eerste bestelling van een ‘wildvreemde’. Tot mijn inschrijving bij de KvK had ik alleen voor familie en vrienden gebakken. Dus was het echt kicken dat iemand anders mijn creaties zo mooi vond, dat hij ook wat wilde bestellen. De terugkoppeling was ook zo geweldig, dat ik al mijn bescheidenheid vergat en er volop van genoot. Doe ik overigens iedere keer weer.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Mijn tijd in rekening brengen. Ik kan moeilijk nee verkopen. Maar dat heb ik, na een paar opdrachten te hebben gedaan waar ik geen winst uit haalde, gauw afgeleerd. Ik doe mijn werk, omdat ik het supermooi vind, maar ik moet er ook van leven. Als ik weet dat een opdracht veel tijd gaat kosten bespreek ik nu eerst de kosten met de opdrachtgever. Voor een bruidstaart van vier lagen en handgemaakt bloemen, ben je al gauw 8 à 10 uur bezig. Ik bied ook andere opties aan, zodat ieder taart betaalbaar blijft voor ieder portemonnee.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Volg je hart maar gebruik je verstand! Onderzoek alle mogelijkheden. Ga gesprekken aan met vrouwelijke ondernemers. Vrouwen ondernemen toch anders dan mannen. Wat hebben zij gedaan, hoe doen ze het, wat komen ze tegen, hoe combineren ze werk en privé? Omring je dus met rolmodellen. Bezoek netwerkbijeenkomsten. Zet je gedachten op papier, maak een ondernemersplan. Onderschat je eigen kunnen niet. Wij vrouwen zijn allemaal managers, we managen onze tijd, ons huishouden, de kinderen, dus die kwaliteit hebben we grotendeels al in ons, maak er dus gebruik van.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Every journey starts with one little step!

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

sahaira

Hier vind je Saihaira

[social_icon title=”Website” url=”http://www.juwelcreations.com ” profile_type=”rss” window=”yes”][social_icon title=”Facebook” url=”http://www.facebook.com/JuwelCreations” profile_type=”rss” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.

2 reacties

  • Sahaira, mijn nicht, een maand ouder dan ik :-). Mooi om te zien hoe je bent gegroeid als Vrouw. Ik sta altijd 1000% achter je. Als moeder proberen we allebei Sterke Meiden en één Jongen :-) op te voeden. Als echtgenoot ben ik nog trotser op jou en waardeer je geduld. Je kent me! :-) Als onderneemster waardeer ik je inzet, doorzettingsvermogen en creativiteit. Vermoeidheid en slappeloze nachten is dan geen probleem, want je hebt van je hobby je werk gemaakt. Ik ben supertrots op je dat je die stap heb genomen. Petje af!

  • Super mooi gezegd. En wat zijn jouw taarten HEERLIJk en MOOI! Het is bij ieder verjaardag weer een cadootje om van een van jouw Juwel Creations Cake te genieten. Keep on rising! Grote brasa <3