De vrouwen

Susan Willems

[twocol_one]Susan Willems, eigenaar van Succes Meetbaar, een loopbaanadviesbureau dat zich inzet voor ieder individu op de arbeidsmarkt waarbij carrièrecoaching centraal staat. Ik ben loopbaanadviseur van beroep en werk al 15 jaar voor diverse gemeenten, scholen, sociaal maatschappelijke organisaties en particulieren.

Verder ben ik gelukkig getrouwd, moeder van 2 meiden van 9 en 6 jaar en heb 3 goudvisjes als huisdieren. Mijn passie is om anderen te motiveren, stimuleren en activeren om baas te zijn over hun eigen loopbaan. Mijn kracht is mijn inspiratievermogen. Kandidaten die met mij in gesprek zijn raken geïnspireerd door mijn manier van denken. Ik denk namelijk graag in termen van mogelijkheden. Dit geeft positieve energie waardoor mensen sneller in beweging komen. 

Mijn overtuiging? Geloof in jezelf en streef concrete doelen na. Hierdoor maak je jouw eigen succes meetbaar!

Waarom ben je gaan ondernemen?

Op 21-jarige leeftijd was ik al afgestudeerd als loopbaanadviseur met een eigen specialisatie “trajectbenadering”. Naast het advies geven en coaching aan personen met een beroepskeuzevraag was ik bevoegd om doelgroepen (waaronder werkzoekenden) te benaderen en begeleidingstrajecten in te zetten. Dit heb ik direct na het behalen van mijn diploma gedaan voor diverse gemeenten. Om de vijf jaar van mijn carrière creëerde ik nieuwe kansen voor mezelf. Ik zette projecten op of gaf individueel advies op het gebied van studie, beroep en sociale zekerheid.

In 2009 heb ik besloten om de arbeidsmarkt met Succes Meetbaar te bedienen en dit bedrijf op te richten. Ik wilde meer doen met mijn kennis en ervaring en bood graag maatwerk aan. Door het grote netwerk wat ik in al die jaren heb opgebouwd was mijn persoon en kunde bekend bij diverse bedrijven en organisaties.

Voordat ik deze stap zette heb ik gedegen onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid van werkgelegenheidsprojecten. Ik kreeg na ieder gesprek de bevestiging dat mijn diensten welkom waren. Het balletje lag dus bij mij en ik heb het risico genomen. Vier jaar geleden heb ik mijn vaste aanstelling opgezegd om mijn droom en passie verder na te jagen. Nu na vier jaar kijk ik terug op vier succesvolle en geweldige jaren. De komende periode zullen er nog meer projecten worden opgezet. Houd onze website daarom in de gaten.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Dat ik eind 2012 een volledig door mij ontwikkeld project kon starten voor een zeer bijzondere doelgroep in Noord Brabant.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Dat je wat moedertaken anders moet organiseren omdat je onderneemster bent.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

“Er staat niets in de weg dan jezelf. Pas op! Het is taaier dan je denkt. Raak verstrikt in jezelf en de wereld wordt je sluier!” Met deze uitspraak wil ik aangeven dat je succes in eigen hand hebt. Door angstig te zijn zal een ondernemer nooit durven risico’s te nemen. Mijn geheim: blijf nederig en oprecht en maak van jouw passie jouw succes!

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap. Een boom groeit uit een zaailing. Een toren begint met een baksteen!

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

Hier vind je Susan

Susanw

[social_icon title=”Succes Meetbaar” url=”http://www.succesmeetbaar.nl” profile_type=”rss” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.