De vrouwen

Silvia de Haan

[twocol_one] Silvia de Haan (41) is copy concept, pilates en yoga docent in opleiding en woont samen met haar eerste jeugdliefde in Utrecht. Haar achtergrond ligt in de marketing en reclame. Ze heeft gewerkt voor opdrachtgevers als TBWA, Ogilvy en Wehkamp. Op dit moment werkt Silvia als bestuurslid PR en Communicatie voor Terre des Hommes, blogt ze voor Anneliesje.nl over boeken, applicaties en lifestyle én is zij interim marketing coördinator voor een schoenenmerk. Ook staat ze model voor onder meer PoolStyling in Naarden.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ondernemen ben ik gaan doen, omdat in 2008 een oud collega van me stopte met werken binnen de reclamebranche. Ze bood me een mooi klantenpakket aan om voor te werken, zoals Etos, Life & Garden, V&D en Shoeby. Deze kans heb ik aangepakt én dat is tegelijkertijd mijn manier van ondernemen. Doen en niet te lang nadenken. Dat maakt mijn werk zo gaaf, want hierdoor ontmoet ik in vlot tempo fijne klanten om voor te werken en breidt mijn netwerk zich nog steeds uit. Soms vallen opdrachtgevers af én dat doet toch altijd weer een beetje pijn. Je bouwt een relatie op en ik ben sowieso geen ster in afscheid nemen.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

De vrijheid om in mijn werkleven te investeren. Zo kon ik na mijn eerst verdiende opdracht een andere laptop aanschaffen én een mooie huisstijl laten ontwerpen. Op dit moment heb ik gespaard om te investeren in een opleiding tot docent yoga en pilates. Een lang gekoesterde wens. Nu ga ik naast mijn werk zes dagen per week tot het uiterste bij YogaPoint in Utrecht. Yoga helpt mij bij alle aspecten van het leven. Voorheen kon ik nog weleens rondfladderen. Ik leefde heel erg vanuit mijn hoofd en zo raakte ik steeds verder van mijn gevoel verwijderd. Dankzij de opleiding bij YogaPoint, in combinatie met mijn marketingwerk, voel ik me wie ik wil zijn: Silvia de Haan én dat is tegelijkertijd ook de naam van mijn bedrijf.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Ik ben dol op mijn werk en heb echt moeten leren om meer te zijn dan puur werk. Je hebt inkomen nodig om vooruit te komen en te leven, maar ontspannen en fijne dingen doen zijn net zo belangrijk. Meer werk maakt je niet per se tot een beter of mooier mens.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Leef mee met klanten, maar houd altijd in je achterhoofd dat een opdrachtgever niet per definitie voor levenslang is.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Wees aardig voor jezelf, maar niet gemakzuchtig

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

silvia

Hier vind je Silvia

[twitter_follow username=”silviadehaan030″ language=”en”][social_icon title=”LinkedIn” url=”http://www.linkedin.com/profile/view?id=35657370&trk=hb_tab_pro_top” profile_type=”linkedin” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.