De vrouwen

Nina Kornaat

[twocol_one]

Ik ben Nina Kornaat en ik ben 32 jaar. Mijn achtergrond ligt in de sales. Beter gezegd, in account management. Hoe cliché het ook klinkt ik ben een echte netwerker. Ik bouw mijn netwerk met liefde op, probeer het zo goed als mogelijk te onderhouden en verbindt mensen in mijn netwerk met elkaar. Daar ligt mijn hart en ook zeker mijn kracht.

Na zes jaar naast mijn werk gestudeerd te hebben, eerst HBO Communicatie en daarna mijn Master of Marketing, vond ik het tijd voor iets anders. Ik wilde de marketing in maar zonder relevante werkervaring leek me dat lastig zeker in zo’n gewild vakgebied. Soms komen dingen ineens bij elkaar en ontmoet je de juiste mensen. Op 1 februari 2013 zijn we officieel gestart met Juni & more B.V. 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben Juni & more begonnen samen met Judith Sturk. We kennen elkaar via Twitter en we raakten in de zomer van 2012 aan de praat over dat wat ons beweegt en wat ons inspireert. In het najaar heb ik besloten om een dag minder te gaan werken bij mijn werkgever om zo activiteiten voor mezelf te kunnen ontplooien. Het was ons idee om low profile te beginnen. Wat kleine projecten naast ons werk oppakken en eens voorzichtig proeven aan het ondernemerschap. In mijn netwerk heb ik hier en daar wat balletjes opgegooid en van één van mijn relaties kreeg ik een vacature doorgestuurd. Dit profiel en de organisatie waren op het lijf geschreven van Judith. En toen raakte alles in een stroomversnelling.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Judith is per 1 januari van 2013 begonnen als platform manager bij Yunomi, het consumentenplatform door vrouwen, voor vrouwen van Unilever. In de weken dat iedereen bij zijn familie zat voor de feestdagen hebben wij samen door heel Nederland gereden. Advocaat, notaris, KVK, belastingdienst, financieel expert, etc. bezocht. Ineens moesten we een naam en logo hebben en moesten er contracten opgemaakt worden. Van het klein beginnen is niks terecht gekomen maar wie had ooit kunnen denken dat we zo’n droomstart konden maken met Juni & more.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Om binnen een paar maanden na de start al te spreken van een moeilijk moment klinkt een beetje overdreven. Laat ik het een moment van verandering van inzicht noemen. De reden dat ik voor mezelf wilde beginnen was omdat ik de switch wilde maken van sales naar marketing. Nadat ik voor Judith een project gevonden had moest ik natuurlijk ook voor mezelf een project vinden. De afgelopen maanden hebben dan ook in het teken gestaan van netwerken en acquisitie. Gedurende deze periode werd me duidelijk hoe groot de liefde voor mijn vak sales eigenlijk is. Bij mijn huidige werkgever was de uitdaging weg maar de liefde voor mijn vak was er nog steeds. Ik heb toen de keuze gemaakt om actief in de sales te blijven.

Wel voor Juni & more en dus wel op freelance of interim basis. Met Judith vul ik samen interim sales en marketing projecten in. Beide hebben we onze eigen expertise maar juist daar waar sales en marketing elkaar raken, daar ligt onze kracht. Op interim basis zetten wij de benodigde marketing- en/of salestrajecten op die perfect bij het gewenste product, of doelgroep en doelstelling aansluiten. Uiteindelijk leiden we een team graag op om de implementatie zelfsturend op te kunnen pakken. Dit kan door het bestaande medewerkers te trainen of door nieuw personeel aan te wenden.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Onderneem vanuit je hart en niet vanuit je hoofd. Doe waar je goed in bent en doe dat waar je passie ligt. Probeer met ondernemen niet jezelf te veranderen maar laat het eventuele veranderen een gevolg zijn van het ondernemen.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

De beste ideeën passen achterop een bierviltje. ‘If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough’ van A. Einstein

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

nina

Hier vind je Nina

[twitter_follow username=”pinaatje” language=”en”] [social_icon title=”op LinkedIn” url=”http://www.linkedin.com/in/ninakornaat” profile_type=”linkedin”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.