De vrouwen

Martina Zwaan

[twocol_one]

Mijn naam is Martina Zwaan, 45 jaar en eigenaar van Take It Personal Secretariaat Service. Vijf jaar geleden ben ik  mijn bedrijf begonnen;  ik verleen mijn secretariële en organisatorische diensten aan bedrijven en particulieren. 

Dit betekent dat ik word ingehuurd tijdens afwezigheid van het vaste secretariële personeel, als extra handjes tijdens een drukke periode maar ook om het secretariaat te (re)organiseren. Dit kan voor langere of korte tijd zijn, vanuit huis of op locatie van de opdrachtgever. Een grote variëteit in taken en opdrachtgevers; elke keer weer een geweldige uitdaging! 

Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in een prachtig gebied in Amsterdam, het Oostelijk Haven Gebied. Ik breng hier graag tijd door met mijn vriendinnen. Daarnaast sport ik graag, alleen of met de rest van het gezin. 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Mijn 40ste verjaardag naderde en ik voelde de sleur. Ik werkte al 20 jaar in loondienst en wilde mezelf verder ontwikkelen en uitdagen. Niet meer dagelijks naar hetzelfde kantoor maar mijn kennis en ervaring anders inzetten. Waardering krijgen voor hetgeen je doet en zien dat je daadwerkelijk iets voor iemand kan betekenen.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Er gaat niets boven de kick van je allereerste opdrachtgever. De spanning, het vertrouwen wat men in je heeft en dan aan het eind van de periode je eerste factuur de deur uit doen. Vrouw van de wereld voelde ik me! De vrijheid, het ontmoeten van nieuwe mensen en de voldoening die elke opdracht met zich meebrengt zijn nog steeds heerlijk.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

De onzekerheid maakt het soms moeilijk te genieten van de rustigere momenten. Daarentegen maken deze momenten ook weer dat ik me op en top ondernemer voel. Je moet dan namelijk echt van je laten horen, netwerken en tijd investeren in anderen.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Begin! Besteed niet teveel tijd aan website, huisstijl, vistikaartjes e.d. Dat is belangrijk maar het zijn ook zaken die je bij kan stellen gedurende de tijd. Ik zie het vaak om me heen dat beginnende ondernemers dat eerst perfect geregeld willen hebben en dan uiteindelijk op de bank zitten te wachten op die opdrachtgever.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

If you can dream it, you can do it!

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

martina

Hier vind je Martina

[twitter_follow username=”martinazwaan” language=”en”] [social_icon title=”Tipsec” url=”http://www.tipsec.nl/” profile_type=”rss” window=”yes”] [social_icon title=”LinkedIn” url=”http://nl.linkedin.com/in/martinazwaan/” profile_type=”linkedin” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.