De vrouwen

Bianca Roelandschap

[twocol_one] Mijn naam is Bianca Roelandschap  en samen met mijn vriend en kruising labrador/stafford woon ik met veel plezier in Amersfoort. Sinds november 2012 ben ik zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf heet Your Missinglink.

Als arbeidsmarktcommunicatie adviseur help ik werkgevers met de communicatie naar hun verschillende arbeidsmarktcommunicatiedoelgroepen. Door onder andere in kaart te brengen wie zij en hun medewerkers zijn en wat hen met elkaar verbindt. En hoe zij door communicatie op de meest effectieve manier de juiste medewerkers kunnen aantrekken en binden aan hun organisatie. 

Waarom ben je gaan ondernemen?

De wens om te ondernemen en het ondernemerschap heb ik met de paplepel naar binnen gekregen. Mijn vader is zelfstandig ondernemer en al van jongs af aan zei en dacht ik: als ik later groot ben, dan word ik ook eigen baas. De afgelopen jaren schoof ik dit idee alleen steeds verder vooruit. Want ik had het gevoel dat ik eerst nog meer moest leren van anderen voordat ik als zelfstandige aan de slag kon gaan.

Ondanks dat anderen het voor mij al wel tijd vonden om op mijn eigen benen te staan was ik daar nog niet van overtuigd. Maar toen ik in september 2012 te horen kreeg dat het bedrijf waar ik werkte verkocht werd en ik daardoor geen werk meer had. Heb ik niet lang hoeven na te denken. Met (bijna) geen banen in de arbeidsmarktcommunicatie, maar wel de mogelijkheid om vanuit de ww voor mezelf te beginnen heb ik geen seconde getwijfeld, maar resoluut de keus gemaakt: Ik ga voor mezelf beginnen.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Mijn reis als ondernemer is nog maar net begonnen en ik heb al zoveel gaven dingen meegemaakt. Maar waar ik iedere dag het meeste van geniet is dat omringd ben door mensen die mij inspireren. En dat ik in het afgelopen half jaar door en van deze mensen al meer geleerd heb dan dat ik in vier jaar bij een werkgever zou kunnen leren. Bijzonder blijf ik het vinden als mensen en opdrachtgevers met mij willen werken om wie ik ben. Dat ik hen inspireer en energie geef, dat geeft mij zo een geluksgevoel.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Moeilijke momenten heb ik gelukkig nog niet meegemaakt. Maar wat ik lastig vind is de luxepositie waar ik me nu in bevind. Ik heb al een aantal vaste opdrachten voor de aankomende periode, maar je weet niet hoe de wereld morgen is. Hoeveel acquisitietrajecten moet je ingaan om ook in de toekomst genoeg, maar ook weer niet te veel opdrachten te hebben. Want als alle acquisitietrajecten ook daadwerkelijk opdrachten worden, dan heb ik aan zeven dagen in de week niet genoeg.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Om na een half jaar ondernemen al advies te geven vind ik lastig. Ik moet eerst nog maar even bewijzen dat ik het zelf goed doe. Wat ik wel kan vertellen is hoe ik erin sta en wat mij helpt om met veel plezier te ondernemen.

Ondernemen betekent voor mij vrijheid. Doen wat voor  mij goed voelt. Helaas betekent ondernemerschap ook financiële onzekerheid. Maar in het leven is niks zeker. Een vaste baan is alleen maar schijnzekerheid. Ik leef en geniet van iedere dag dat het goed gaat en zie wel wat er morgen gebeurt. Wat niet betekent dat ik niet realistisch ben en vooruit denk en werk. Maar ik maak mij er niet druk om. Dicht bij mij zelf zijn en blijven. Samenwerken en ondernemen met anderen. Mensen om je heen verzamelen waar ik mij enerzijds veilig bij voel doordat ik ze kan vertrouwen, maar die mij ook inspireren en spiegelen om te kunnen blijven groeien

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Geniet van het ondernemerschap, doe het vol overgave, maar relativeer. Het is maar werk…

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

Hier vind je Bianca

bianca

 

[twitter_follow username=”BMRoelandschap” language=”en”] [social_icon title=”YourMissingLink” url=”http://www.yourmissinglink.nl” profile_type=”rss” window=”yes”] [social_icon title=”LinkedIn” url=”http://nl.linkedin.com/in/biancaroelandschap” profile_type=”linkedin” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.