De vrouwen

Barbara Barnes-Gravesteijn

[twocol_one] Vital stats: Barbara Barnes Gravesteijn eigenaresse en oprichter Socialnesss. Bij Socialnesss draait het om merken, social media en online exposure door middel van een sterke online identiteit. Wij adviseren, trainen, creëren en evalueren. Dit doen wij al sinds 2009 maar pas sinds kort vanuit deze nieuwe identiteit.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Na ongeveer 15 jaar in loondienst gewerkt te hebben werd het toch echt duidelijk dat deze manier van werken voor mij niet langer functioneerde. Het 9-5 stramien voelde niet goed en het (lage) tempo ook niet. Bovendien werkte ik vooral in corporate omgevingen en dat paste niet meer bij mij. Lifestyle en fashion waren altijd mijn hobby’s en ik besloot begin 2009 te onderzoeken of ik mijn geld op een andere manier kon verdienen.

Ik ben toen begonnen met FashiontweetPR, een PR-bureau dat voornamelijk (social) PR-adviezen en -strategieën maakte. Inmiddels doe ik dat vanuit een nieuw bureau; Socialnesss.

Wij bestaan uit een vierkoppig team van experts. Ik merkte dat er vanuit de markt steeds meer behoefte was aan advies en implementatie op het gebied van de online identiteit. De meeste merken hebben hun offline identiteit heel goed op orde maar lopen met vraagstukken over hun online social positionering. Daar springen wij op in.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Heel recent moment, de definitieve ja van Tibi Tonic, dit internationale merk heeft voor Socialnesss gekozen. Ik schreef vorig jaar al een kick-ass voorstel en wij mogen dat nu in de praktijk gaan brengen.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Dat was afgelopen winter, ik was met mijn collega’s op zoek naar onze focus, waar ligt onze kracht, waar willen we heen. Iets klopte er niet. Gelukkig hebben we dat samen omgedraaid en is het plan voor Socialnesss ontstaan.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Geef je over aan de trein waarin je stapt, ondernemen is een reis. Soms gaat het snel en boek je mooie resultaten, soms heb je last van vertraging. Maar het gaat uiteindelijk om de reis en de lessen die je leert.  Stap in en enjoy the ride. Cliché maar waar.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Try not. Do or do not. There is no try.” – Yoda, Jedi Master

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

barbara

Hier vind je Barbara

[twitter_follow username=”socialnesss” language=”en”] [social_icon title=”Socialnesss” url=”http://www.socialnesss.com/” profile_type=”rss” window=”yes”][social_icon title=”Facebook” url=”http://facebook.com/socialnesss” profile_type=”facebook” window=”yes”] [social_icon title=”Pinterest” url=”pinterest.com/socialnesss” profile_type=”rss” window=”yes”] [social_icon title=”Instagram” url=”http://instagram.com/socialnesss” profile_type=”rss”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.