De vrouwen

Rebecca Rijnders

[twocol_one]

Ik ben Rebecca Rijnders. Begin dit jaar heb ik Powerplay Kids opgericht, een programma om kinderen op een gezond gewicht te krijgen. Ik heb jarenlang in de journalistiek gewerkt, onder meer als chef redactie bij Emerce, maar wilde graag iets doen met meer ‘maatschappelijke waarde’. Gezondheid heeft me altijd beziggehouden en twee jaar geleden besloot ik om een opleiding te gaan volgen tot gewichtsconsulent en voedingsdeskundige. Ik kan zowel kinderen als volwassenen begeleiden. Ik heb een zoon en een dochter en woon samen met mijn vriend in Haarlem.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik heb altijd veel ideeën en vind het enorm leuk om iets nieuws op te starten en alles zelf uit te vinden. Eerder had ik al een eigen vertaalbureau. Mijn vader had ook een eigen bedrijf, dus voor mij is het eigenlijk iets heel normaals. Maar ik ben geen ondernemer in die zin dat ik enorme  risico’s neem of grote investeringen doe. Ik hou de kosten juist zo laag mogelijk, bijvoorbeeld door m’n eigen website te maken.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Het geeft me een kick om alles zelf te bedenken en dan het resultaat te zien. Maar de grootste kick zal het geven als ik een kind daadwerkelijk heb kunnen helpen. Maar ik ben pas net gestart, dus dat moet nog komen.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Dat is niet echt één moment, maar meer de onzekerheid die je af en toe overvalt. Doe ik het wel goed, gaat het me wel lukken? Dat soort gedachten probeer ik dan maar weer snel van me af te zetten.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Gewoon beginnen. Heel simpel. Omschrijf je doel en maak een zo compleet mogelijke to do-lijst en een tijdschema. Probeer elke dag een paar punten van die lijst af te strepen, maar wees wel realistisch. Raak niet meteen ontmoedigd als er dingen tegen zitten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Morgen is er weer een dag.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

Action is the foundational key to all success. (Pablo Picasso)

 

[/twocol_one] [twocol_one_last]

rebecca-2

 

Hier vind je Rebecca

[twitter_follow username=”RebeccaR” language=”en”] [social_icon title=”LinkedIn” url=”http://www.linkedin.com/in/rebeccarijnders” profile_type=”linkedin” window=”yes”][social_icon title=”Website” url=”http://powerplaykids.nl” profile_type=”rss” window=”yes”] [social_icon title=”G+” url=”https://plus.google.com/114078175317174911595″ profile_type=”googleplus” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.

2 reacties

  • Hoi Rebecca,

    leuk om te lezen. Maar ik denk wel dat je een echte ondernemer bent. Je onderneemt niet alleen als je grote risico’s neemt, iedereen heeft z’n eigen stijl en ook z’n eigen product, waar een bepaalde aanpak bij past.

    Gaaf dat je met kinderen aan de slag gaat, volgens mij geeft dat heel veel voldoening. Succes, ik ga je volgen!

    Diane