De vrouwen

Paulien Kreutzer

[twocol_one]

Ik ben Paulien Kreutzer, 31 jaar. Ik dans in de weekenden graag op mijn hakken met vriendinnen. Maar liever nog drink ik een biertje in de kroeg of op een terras (met platte schoenen). Ik ben sinds 4,5 jaar ondernemer. Ik ben eigenaar van OneTwentyone Jongerenonderzoek en mede-eigenaar van Now It’s Our Time. Ik hou daarnaast van reizen, hardlopen, yoga en lezen. En elke vrijdag geef ik met veel plezier yoga aan tieners! 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik zou niets anders meer willen dan ondernemen. Ik studeerde op de UvA Media en Cultuurwetenschappen en Communicatiewetenschappen. Ik had als droom om kindertelevisie te gaan maken maar tijdens mijn afstudeeronderzoek voor Z@ppelin ontdekte ik hoeveel plezier ik had en hoeveel waarde ik kon toevoegen als onderzoeker.

Toen het reclamebureau waar ik 3 jaar werkte als onderzoeker failliet ging, heb ik besloten vooral loyaal aan mijzelf te zijn en het op mijn eigen manier te doen. Ik sprong in het diepe. Maar wel vanuit een vaste basis van enthousiasme voor kinderen en jongeren en mijn vak: onderzoeken en adviseren. Met OneTwentyone doe ik precies dat: bedrijven helpen kinderen en jongeren te begrijpen zodat de boodschap die ze willen overbrengen ook aankomt. Er ging een wereld voor me open. Afspreken met mensen die ik leuk vind, projecten aangaan die ik interessant vind en samenwerken met wie ik wil. Die vrijheid: daar word ik elke dag enorm blij van.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Mijn grootste successen zijn die momenten dat ik echt contact met kinderen en jongeren over wat hen bezighoudt. Dat ik ze begrijp. Als ik daarmee ook echt een klant verder help, ben ik tevreden. Het hoeven geen grote bedrijven of grote projecten te zijn.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

De momenten die ik lastig vind, zijn de tijden dat ik weinig werk heb. Het blijft spannend of en wanneer je weer projecten krijgt. Echt genieten van die vrije dagen lukt dan niet. Terwijl je in drukke periodes weer erg kunt verlangen naar een ‘lege’ dag.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Het advies dat ik andere ondernemers wil geven is: breng focus aan in wat je doet. Alleen op die manier kun je duidelijk maken aan (potentiele) klanten wat je voor hen kunt betekenen. Dat moet je kort en bondig kunnen vertellen. Van groot belang is dan ook om dat wat je kan ook duidelijk neer te zetten: website is belangrijk maar ook online aanwezigheid zodat je je expertrol laat zien. Als je niet zelf iets wilt schrijven, kun je ook reageren op anderen (bijvoorbeeld op een forum).

Als laatste tip: zorg voor mensen die anders zijn dan jij om je heen. Ik werk alleen, maar heb een groot netwerk (waar ik ook veel tijd aan besteed) en huur mensen in voor onderdelen waar anderen beter in zijn. Verder werk ik veel samen met andere enthousiaste ondernemers. Ik werk vanuit een flexplek bij het Westerpark met veel anderen om mij heen. Zo houd ik het uitdagend.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

“Nee heb je. Ja kun je krijgen!”

 

[/twocol_one] [twocol_one_last]

paulien

Hier vind je Paulien

[twitter_follow username=”paulienkreutzer” language=”en”] [social_icon title=”LinkedIn” url=”http://www.linkedin.com/in/onetwentyone” profile_type=”linkedin” window=”yes”][social_icon title=”Website” url=”http://www.onetwentyone.nl” profile_type=”rss” window=”yes”][social_icon title=”Website” url=”http://www.gajemeeopexpeditie.nll” profile_type=”rss” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.