De vrouwen

Corinne Keijzer

[twocol_one]

Ik ben Corinne Keijzer, en zo heet mijn eenmanszaak ook. in 2009 door de crisis mijn financiële baan kwijt geraakt en tot op de dag van vandaag ben ik daar dankbaar voor. Het was de hoognodige, figuurlijke schop onder mijn kont om eindelijk te gaan doen wat ik écht leuk vind! Ik heb al 12 jaar een kanjer van een vent achter mij staan waardoor ik heb kunnen realiseren wat ik nu doe.

Ik help bedrijven met het opzetten en uitwerken van de social media strategie en geef daarnaast workshops FacebookTwitter en Linkedin. Sinds kort heb ik een super partner waarmee ik mobility@work heb opgezet, een tool waarmee we begeleiding en coaching bieden, juist ná een Linkedin training.

Ik voorzie dat dit wel eens snel kan uitgroeien tot een mooi bedrijf. Met onze 2 katjes wonen mijn man en ik alweer een aantal jaren in Amersfoort maar kijken we ondertussen naar een leuk huis in de randstad… terug naar de kust, waar we vandaan komen.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Eind 2009 raakte ik mijn baan kwijt. Dit was voor mij hét moment om eens een aantal zaken op een rijtje te zetten. Wat vond ik echt leuk en waar werd ik echt gelukkig van. Ondernemen was niet het eerste waar ik aan dacht, wel wilde ik persé iets met internet, SEO, social media…ik leefde grotendeels van mijn tijd toch al achter de pc, hielp al vaak mensen, dus waarom niet mijn werk van maken? Hoe ironisch was het dan ook, dat ik binnen no-time de eerste opdrachten kreeg aangeboden via Linkedin. Ik ben er ingerold voordat ik het doorhad en zag in dat dit wel heel goed bij mij paste. Sindsdien ben ik ZZPer in hart en nieren.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Vroeger, als klein meisje, durfde ik voor de klas nog geen spreekbeurt te houden. Hoe gaaf en cool is het dan dat je op een gegeven moment voor 150 man je verhaal staat te presenteren? Ik kan je vertellen dat je dat echt een enorme kick geeft. Het geloof in je zelf, je eigen verhaal, je kunnen en kunde is zó belangrijk.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Alle begin is moeilijk. Ondernemen was voor mij totaal iets nieuws, ik moest alles zelf uitvinden. Wilde ook alles zelf doen, ben nogal eigenzinnig aangelegd, wil alles zelf uitvinden, uitzoeken en ook ondervinden. Heb me dan ook wezenloos geleerd, via workshops, webinars, trainingen, ben naar seminars en evenementen gegaan, heb veel, heel veel mensen leren kennen, overal geprobeerd het goede uit te halen. Door vast te houden, door te zetten en vooral ook dankzij mijn man, die me altijd weer het zetje gaf als ik het even minder zag zitten, gered tot wat ik nu ben en doe.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Geloof in jezelf en je eigen kunnen. Geef je voor 200%. En daarnaast geloof ik heel erg in samenwerking. Vooral als je alleen werkt, zoek altijd sparringpartners op waar je kennis en ervaring mee kan delen en af en toe je ei kwijt kan. Sluit je deuren niet voor anderen, zeker niet uit angst voor concurrentie. Angst is een slechte raadgever, en mijn ervaring is dat juist door open te staan voor anderen, dat vele deuren opent. Ook mensen waarmee ik minder positieve ervaringen heb, hebben mij gebracht tot wat ik nu ben. Het bekende “What doesn’t kill you, makes you stronger” gaat dan ook echt op.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

“Als je wilt, kan je álles”.

[hupso] [/twocol_one] [twocol_one_last]

corinne

Hier vind je Corinne

[twitter_follow username=”corinnekeijzer” language=”en”] [social_icon title=”Corinne Keijzer Social Media” url=”https://www.facebook.com/corinnekeijzer.socialmedia” profile_type=”facebook” window=”yes”][social_icon title=”LinkedIn” url=”http://www.linkedin.com/in/corinnekeijzer” profile_type=”linkedin” window=”yes”][social_icon title=”Corinne Keijzer” url=”http://www.corinnekeijzer.nl/” profile_type=”rss” window=”yes”][social_icon title=”Mobilty@work” url=”http://www.mobilityatwork.nu/” profile_type=”rss” window=”yes”][social_icon title=”Google+” url=”https://plus.google.com/u/0/114368336064394103265/posts” profile_type=”googleplus” window=”yes”] [social_icon title=”Pinterest” url=”http://pinterest.com/corinnekeijzer/” profile_type=”rss” window=”yes”] [/twocol_one_last]

Over de auteur

Xaviera Ringeling

Ondernemer, vaak op hakken. Niet al te lang, vandaar.

1 reactie